3 grunde til at arbejde med WordPress - Octokom

3 grunde til at arbejde med WordPress

Når vi snakker Webshop, hjemmeside- eller Datadrevet Design bliver vi ofte spurgt om hvad vi bygger vores løsning på. Vi bygger på WordPress og elsker det! Hvorfor vi bygger det på WordPress (og hvorfor vi elsker det så højt og er sikker på at du også kommer til at gøre) har vi beskrevet lidt dybere her.

3 gode grunde til at elske WordPress:

1. Det er open-source

Når vi bygger vores projekter, bygges de ovenpå det CMS (content management system) som hedder WordPress. WordPress er et open-source CMS, som er brugt på mere end 60 millioner hjemmesider verden over. Open source betyder, at vi – som udviklere – har fuld adgang til kildekoden, hvilket giver os mulighed for let at ændre ting i WordPress – selv de helt fundamentale ting og elementer. At arbejde på open source er, efter vores overbevisning, en kæmpe fordel, da der ikke er begrænsninger på samme måde, som med et closed-source CMS (her er der ingen adgang til kildekode).

2. Det er ren kode = Du får hurtigere load-tid

Når vi bygger vores løsninger har vi stor fokus på det html-output vi ender med. Et HTML-output er selve strukturen i hjemmesidens kode, som bliver vist ud af til. I dag findes der mange page-buildere, som desværre ikke tager højde for at minimere HTML-outputtet. Det kan resultere i, at siden bliver fyldt med en masse kode, som reelt ikke bruges på siden, der så i sidste ende kan resultere i en langsommere indlæsningshastighed. Lige for at være sikker på at det giver mening, så er en pagebuilder et “drag-and-drop”-system til dine sider/indlæg, så du nemt kan definere hvor/hvordan du vil have vist dit indhold. Det er dog ikke alene HTML-outputtet der skal haves fokus på, men også mængden af CSS-filer (CSS bruges til det visuelle af hjemmesiden) og js-filer (js kan indeholde mange ting, men typisk er det visuelle funktioner, som eksempelvis at et slideshow også glider).

3. De fleste kan arbejde med det = Du er ikke afhængig af os eller andre bureauer

Grunden til at vi bruger WordPress frem for de andre muligheder er, at vi mener det er nemmere for vores kunder at finde rundt i og på den måde gør det nemmere selv at arbejde med på sidelinjen. Når vi afleverer et projekt, så laver vi altid videoguides, så det er nemt at rette og være en del af sin egen hjemmeside. Det er altid rart at være uafhængig – forstået på den måde, at man selv ved hvordan de basale ting rettes og ændres.

Vi skrev tilbage i august 2019 et mere dybdegående blogindlæg omkring WordPress, som du kan læse her

Forstår du vores kærlighed nu? ❤

Det her er selvfølgelig blot en lille del af hvorfor vi elsker WordPress så højt. Så for kort at opsummere, så benytter vi os af WordPress og det gør vi bl.a. fordi det er nemmere for vores kunder at arbejde i og fordi vi efterhånden har fået den ekspertise, som gør det muligt for os, at levere hurtige og brugervenlige løsninger med stor fokus på minimering af filer som ikke bruges på siden alligevel og dermed hurtige sider, der er bruger- og mobilvenlige.