9 typiske fejl WordPress bureauer og brugere laver - Octokom

9 typiske fejl WordPress bureauer og brugere laver (og hvordan man fixer dem)

WordPress har udviklet sig gennem årene og er blevet til et af de mest populære Content Management System (CMS) og er et af verdens største indenfor website udvikling

Hvis i er et webbureau, der kun fokuserer på at udvikle projekter i WordPress, så er det altså ikke en selvfølge, at der aldrig sker fejl. For det gør der – og det er helt naturligt.

Jeg har lavet en liste over de mest almindelige fejl, som webbureauer og WordPress-brugere laver.


1. Du ændrer ikke dine permalinks

❌ Fejl:

Som standard er permalinks i WordPress ikke optimeret til SEO. Du vil gerne ændre dit (eller dine kunders) websites permalinks for at få en bedre SEO-værdi, hvilket er ret nemt at gøre.

✅ Fix:

Som standard er permalinks i WordPress ikke optimeret til SEO. Du vil gerne ændre dit (eller dine kunders) websites permalinks for at få en bedre SEO-værdi, hvilket er ret nemt at gøre.


2. Du ændrer en URL, efter det er blevet offentliggjort

❌ Fejl:

Det kan være fristende at gå ind på en underside eller blogindlæg og ændre dens URL, når du opdaterer med nyt indhold, men det er noget du og dine kunder bør undgå 100%. Ved at ændre url’en bryder du alle eksisterende links til den pågældende underside eller indlæg. Det gør også, at eventuelle gamle links mister trafik og skaber en dårlig brugeroplevelse, som ofte resulterer i en 404-fejl.

✅ Fix:

Før at du offentliggører en underside eller et blogindlæg skal du være sikker på at din url er som du ønsker den skal være.


3. Brug af standard brugernavn “admin”

❌ Fejl:

Når WordPress er installeret er brugernavnet til login som standard “admin”, hvilket ikke er optimalt, når vi snakker digital sikkerhed. Det er let for hackere, at gætte netop det brugernavn og tage kontrol over dit websted.

✅ Fix:

Under brugere i dit kontrolpanel har du muligheden for at ændre administratornavnet til noget unikt. Gør det og gerne med en kryptisk kode (Som kan huskes).


4. Brug af en svag adgangskode

❌ Fejl:

De fleste opretter normalt en svag og ”nem” adgangskode. Det gør man, fordi man ikke vil risikere at glemme den. En god adgangskode skal derimod være tilfældig og kompleks. Jo lettere dit kodeord er for dig at huske desto lettere bliver det for hackere at udføre brute-force mod dit website og gætte dit kodeord.

✅ Fix:

En stærk adgangskode skal indeholde mindst otte tegn, et stort bogstav, et lille bogstav, et tal og et symbol. Prøv at bruge en adgangskodegenerator, hvis du har brug for hjælp.


5. Blokering af Googles indeksering

❌ Fejl:

Visse WordPress-indstillinger kan forringe dit websites evne til at blive fundet af Google. Der er et felt du sikre dig ikke er markeret i dine indstillinger for at gøre det SEO-venligt.

✅ Fix:

For at finde ud af om du har dette felt aktiv skal du kigge i dit WordPress-dashboard og gå til Indstillinger -> Læsning og sørge for, at afkrydsningsfeltet ud for “Bed søgemaskiner om ikke at indeksere dette websted” ikke er markeret.


6. Installation af for mange plugins

❌ Fejl:

Tænk minimalt, når det kommer til installation af plugins. WordPress Plugin-bibliotek indeholder mere end 55.000+ plugins, som måske får dig til at føle dig som et barn i en slikbutik. Men hvis du installerer for mange plugins får det dit website til at køre langsommere, være mere usikkert og det giver større chance for at sitet crasher.

✅ Fix:

Vælg med omhu, når det kommer til de plugins du installerer. Spørg dig selv om denne funktionalitet virkelig er nødvendig og til gavn for netop dine besøgendes brugeroplevelse.


7. Ignorerer WordPress- og plugin-opdateringer

❌ Fejl:

At køre en forældet version af WordPress er som at åbne hoveddøren til dit website for hackere. Plugins, temaer og WordPress-websites der ikke er opdateret, kan være en direkte adgang ind i ens data – disse forældede filer kan spores og dybest set lader de hacker få nemmere adgang til at styre dit website og tage din data.

✅ Fix:

Sørg for at holde plugins, temaer og WordPress-core opdateret. Inde i dit dashboard vil der ud for “Opdateringer” og “Plugins” være et nummer der viser hvis nogle af dine plugins (eller WordPress-core) skal opdateres.


8. Brug af billig hosting-udbyder

❌ Fejl:

Du vil måske holde omkostningerne nede, men at vælge en billig webhosting til at drive et WordPress website er som at købe billigt brændstof til en Ferrari. Dit website repræsenterer din virksomhed, dit brand, din portefølje osv. Dårlig ydeevne og nedetid afspejler usikkerhed og det smitter af på dig og dit brand og kan ende med at koste dig flere penge i det lange løb.

✅ Fix:

Find en hosting-udbyder der er specialiseret i opbygning af digitale løsninger på WordPress. Sørg for, at din udbyder tilbyder tjenester til caching, oppetid, sikkerhed, fantastisk kundesupport og ekspertise, når det kommer til at fremtidssikre dit WordPress website.


9. Backup af ens website

❌ Fejl:

Manglende sikkerhedskopiering af ens website er som at bruge måneder på at skrive en bog i Word og aldrig gemme undervejs. Oprettelse af en sikkerhedskopi af dit website er afgørende, så du ikke mister noget, hvis der skulle opstå en afbrydelse eller andet problem.

✅ Fix:

Nogle webhostinger leverer daglige automatiske WordPress-sikkerhedskopier, så du ikke behøver at bekymre dig om at gøre det selv.


Opsummering

Der er flere forskellige ting, at tage hensyn til, når det omhandler din WordPress side, dens sikkerhed og performance. Ved at kigge på de 10 listede punkter, kan du sikrer dig bedre mod hackere, langsom site og mistede Google søge muligheder.

Hold dit WordPress website opdateret, find en god hosting, tag løbende backup af din side og brug et sikkert kodeord – så er du altså godt på vej mod at undgå de klassiske WordPress fejl.

Del indlæg: