Hvad er WordPress Custom Fields? - Octokom

Hvad er WordPress Custom Fields?

Med WordPress custom fields (post metadata) har du mulighed for at tilføje yderligere information til dine sider/indlæg på dit website.

Det giver dermed mulighed for at udvikle unikke WordPress sider tilpasset dig, din virksomhed og jeres udfordringer. Der findes flere måder, at lave disse brugerdefinerede felter på og jeg vil komme ind på et par af disse måder i det her indlæg.

Feltet du altid står og mangler

Kender du det med at mangle et felt, som ville kunne hjælpe dig med at gøre tingene lettere og hurtigere? Det kunne f.eks. være muligheden for et felt, hvor det var muligt at sende korrekt information til regnskabssystem, filtreringsmuligheder til produkter, tilføjelse af manualer, underoverskrift til dine indlæg osv. listen er reelt uendelig.

Som standard er custom fields frit tilgængeligt i WordPress. Dog er de som udgangspunkt skjult. Personligt er jeg ikke mega fan af det interface de tilbyder som standard, da det kan se lidt rodet ud, men det fungerer på samme måde, som hvis du brugte et plugin, eller lavede dem i din functions.php.

Der findes selvfølgelig som nævnt både plugins og muligheden for at lave dine felter selv. Jeg vil i det her indlæg komme ind omkring 2 af de plugins, deres funktioner og hvordan du kan indsætte det uden brug af yderligere plugins.

Derfor bruger vi ACF

Grunden til at vi bruger ACF er egentlig meget simpel. Vi elsker den simple brugerflade og den community/fællesskabet bag. Det er både simpelt for os at sætte op, men det er også nemt for vores kunder at se/finde/ændre/tilføje felterne i backend. Det er ligeledes nemt at omrokere i felterne i backend, så det kan stå præcis som det giver bedst mening for det flow man har, når man opretter/opdatere den givne side/indlæg.

Vi har brugt ACF siden vi startede tilbage i 2013, og har brugt det til mange forskellige og spændende projekter.

Som inspiration, kan vi afsløre, at vi blandt andet har brugt det til:

  • Styring af data, som eksporteres til eksterne instanser
  • Kostpris & varegrupper til eksportering til regnskabssystem
  • Udformet et kontrolpanel, hvori der kunne styres åbningstider o.l.
  • Udformning af “excel-lignende” backend, til at styre beregninger af produktpriser
  • Sammenkædning af indlæg, produkter & sider, for at hjælpe kunderne rundt på hele siden, og finde relevante informationer

Advanced Custom Fields

Advanced custom field (ACF), er vores klare favorit til indsættelse af custom field i backenden. ACF tilbyder både en gratis udgave med et stort udvalg af felter, men også en betalt udgave, hvor man får adgang til nogle mere avancerede felter. Der findes rigtig mange udvidelser til ACF, hvis man er til den slags og selve det fællesskab, der findes omkring ACF er fantastisk. Det gør, at der altid er mulighed for at få hjælp, hvis man støder på et problem, eller bare har brug for gode råd, tips og tricks.

Læs også:
3 grunde til at arbejde med WordPress

Meta Box

Et andet plugin, som kan nævnes, hedder Meta Box. Meta Box er et plugin, som kan tilføje brugerdefinerede felter til din side. De har ligeledes både en gratis og en betalt udgave. Den gratis udgave indeholder en fornuftig vifte af felter som du kan indsætte. Der er alt fra tekst-felter til Google Maps. Meta Box er ikke vores “go-to”, men ville alligevel have den med, da de har lavet en generator til at lave felter uden brug af plugins.

Uden plugins

Som nævnt har udviklerne bag Meta Box lavet en generator, hvor du igennem 3 trin udfylder hvilke felter du ønsker i din backend, hvor den så til sidst giver dig koden, som du kan indsætte i din functions.php, eller i et simpelt plugin. Du kan se deres builder her, udvalget af felter er for de fleste mere end rigeligt.

Afslutningsvis

Custom fields kan oftest hjælpe dig med det felt/information du lige står og mangler, det er muligt at komme i gang relativt hurtigt. Dog kan det godt komme til at virke meget teknisk, da man jo i nogle tilfælde har behov for at få vist felterne ude på sin frontend. Dette kan man løse med shortcodes, som man så kan indsætte, eller ved at skrive dem ind i dine template filer.