Hvad er WordPress? Og hvorfor vælge WordPress? - Octokom

Hvad er WordPress?

Hvad er WordPress? Og hvorfor WordPress? Er det virkelig så godt, som de siger?

Vi udvikler selv alle vores hjemmesider i WordPress. Det gør vi af den primære årsag, at alting er muligt og det er super brugervenligt. Vi ved at det kan være svært at forstå, når vi til tider snakker i vores nørdede kodesprog, og vi vil derfor prøve at forklare lidt nærmere her hvorfor vi er så vilde med WordPress og hvorfor du også burde være ret vild med det!


Et fuldblods hjemmesidesystem

Helt oprindeligt startede WordPress faktisk ud som et simpelt blog-system. I dag har det dog vokset sig til et fuldblodshjemmesidesystem, som kan meget mere end blot at fungere som en blog. Det er er nemlig et af verdens største platform indenfor hjemmesider, blog eller portal udvikling. Dette skyldes bl.a. den høje brugervenlighed, modul opbygning, let navigation og et backend system, som kan oversættes på alverdens sprog – heriblandt dansk.

Der har længe været et lidt forkert syn og holdning til WordPress. Det er nemlig ikke helt så standard, som det i tidernes morgen udgav sig for. Du har uendeligt af muligheder med din WordPress side. WordPress er et open source CMS (Content Management System). Det vil sige, at alt kan lade sig gøre. Din side kan nemlig både opsættes ved brug af modulopbygning, eller som ren kodning. Man kan derfor forme siden nøjagtig som man vil og har behov for. Derudover er det nemt, at tilføje plugins for at give hjemmesiden ekstra funktionaliteter, som ikke er indbygget som standard. I og med det er et open source, er det også muligt for alle, som ønsker det, at lave deres egne plugins.

Virksomheder over hele kloden benytter sig af WordPress. Det gælder bl.a. store og anerkendte virksomheder som f.eks. CNN, Sony og eBay. Der bliver konstant udviklet og optimeret i systemet, hvilket også er med til at holde systemet up to date og gør at det følger med den digitale webverden, som er i konstant udvikling.

Søgemaskineoptimering gøres også nemmere og stærkere med WordPress. Der findes nemlig plugins, som gør det nemmere for dig og hjælper dig med synliggøre dig i den digitale verden.


Gode grunde til at bruge WordPress

  • WordPress er det mest benyttede CMS i verden. Det betyder, at det er utrolig let at få hjælp og support til systemet, hvis der skulle opstå komplikationer
  • WordPress kontrolpanel er brugervenligt. Det er nemt, at vedligeholde og lave tilføjelser – som fx nye sider – til din hjemmeside
  • WordPress er ikke begrænset, hvilket gør at det kan benyttes af både store som små virksomheder – herunder selvfølgelig også webshops
  • WordPress systemet opdateres ofte og det er derfor både et solidt og sikkert system at benytte til sin hjemmeside

Udover ovenstående, så er WordPress udviklet således, at det er nemt at administrere din hjemmeside på forskellige devices, såsom mobil, tablet og desktop. Det er altså responsivt, brugervenligt, let at tilføje allerede eksisterende, men også egne udviklede plugins, et open source CMS, nemt at koble op med søgemaskineoptimering, er i konstant udvikling og nemt for dig at administrere i det daglige.

Selvfølgelig elsker vi WordPress – gør du også nu?