UX design kort fortalt - Octokom

UX design kort fortalt

UX = Brugervenlighed

User experience, UX, er en brugercentreret disciplin, hvor der er fokus på at designe hele oplevelsen, brugeren har med en IT-løsning, f.eks. hjemmesider.

UI ≠ UX

Det er en misforståelse at UX og user interface, UI, er det samme. Design af UI er en disciplin inden for UX, hvor UX består af langt flere discipliner, såsom brugerinvolvering og brugervenlighedstest. Med UX, designer man alle de aspekter som brugeren gennemgår når de interagere med en hjemmeside.

Kend dine kunder / brugere

UX er en brugercentreret disciplin inden for softwareudvikling, og det er derfor vigtigt at have fokus på dine kunder/brugere under hele udviklingsfasen, da hovedårsagen til at have en hjemmeside, er for at informere dine nuværende eller fremtidige kunder. Derfor er det vigtigt at designe hjemmesider med dem i fokus.

Agil udvikling

Når der udvikles for eller med kunder/bruger kan deres indledende forestillinger og behov til en løsning hurtig ændres. Dette kan ske i takt med at udviklingsprocessen belyser eller opstiller behovene anderledes. Det er derfor vigtigt at justere og inkorporere ny viden om forestillinger og behov under hele udviklingsprocessen.

Evaluering og test

For at sikre at udviklingen går i den rigtig retning, er dialogen med kunden/brugeren undervejs vigtig. Dette kan ske gennem evaluering eller test af prototyper og ideer, sammen med brugeren, hvor formålet er at forventningsafstemme. Dette eliminerer misforståelser, højner niveauet af det færdige produkt og sikrer at jeres IT-løsning ikke bliver en IT-skandale.

Dette er selvfølgelig ganske kort fortalt omkring UX. Der ligger meget mere bag, og vi hjælper dig gerne med at blive klogere på brugervenlighed. Kontakt os gerne, så tager vi et kig på din hjemmeside og ser hvordan brugervenligheden er og hvordan vi kan få den optimeret til din målgruppe.

Del indlæg: