Kan video hjælpe med at øge dit salg? - Octokom

Kan video hjælpe med at øge dit salg?

Hvis du har en webshop og ønsker en hurtig, nem og relativ billig måde at booste din omsætning, så kunne produktvideo være en løsning.

Tidligere har det været en dyr affære, at skabe videocontent, men tiderne har ændret sig. Grundet den øget popularitet, når vi snakker video, er det nu blevet meget mere tilgængeligt at filme, klippe og klistre og publicere video. Heldigvis!

Video er det nye normal

Billeder siger mere end tusinde ord, så tænk lige hvad en video fortæller? Den fortæller i hvert fald en del mere end hvad et billede kan gøre – specielt når det kommer til webshops og produktbilleder.

Har du før prøvet, at købe et produkt, for så at modtage det og blive skuffet over farve, form, størrelse, pasform eller andet? Du havde måske regnet med noget andet ud fra det ene billede, der var på den pågældende webshop? Hvis der er noget du ikke ønsker, så er det at skuffe dine kunder. For er de først blevet skuffet, så vender de altså ikke tilbage.

Produktvideoer kan bidrage til at øge dit salg

Wyzowl har foretaget en undersøgelse omkring video marketing. Her adspurgte de 570 unikke personer, som bestod af både marketingsfolk og online forbrugere. De tal, der kom ud af denne undersøgelse er ikke til at tage fejl af:

  • 62% af forbrugere ser produktanmeldelsesvidoer, før de foretager et køb
  • 81% er blevet overbevist om at foretage et køb af et produkt eller en tjeneste efter at have set en video omkring produktet
  • 97% af de adspurgte i marketing fortalte, at video havde været med til at give deres kunder en bedre forståelse for deres produkt/ydelse
  • 76% af disse fortalte også, at det havde øget deres salg
  • Hvis du inkluderer en video på din landing page, kan det øge dine konverteringer med over 80%

Hvis der, på den samme side, er både video og tekst tilgængeligt, så siger 72% at de helst vil se vidoen, for at høre mere om produktet, eller tjenesten.

Hvad er en produktvideo helt præcist?

For at forklare det kort, så er en produktvideo, en video, der fremhæver dit produkts funktioner og evt. viser det i aktion. Som fortalt i statistikkerne tidligere, så er det den foretrukne måde, for dine potentielle kunder, at lære mere om dit produkt. Det er specielt nyttigt, hvis du har en webshop, som ikke har et showroom eller fysisk butik tilknyttet. Det er også yderst nyttigt, hvis du sælger tøj, så forbrugeren får et bedre billede af pasform, materiale osv.

Virksomheder som Zalando, NA-KD og ASOS har benyttet sig af produktvideoer længe – og har stor succes med det.

Udklip fra Asos hjemmeside, hvor der er brugt video til at vise produktet.

Sådan kan du bruge og udnytte video

Der er jo mange måder, at gøre det på. Ud over produktvideoer – som du kan høre er rimelig essentielt i nutidens digitale verden – så er her par idéer til yderligere at udnytte video i din markedsføring, samt understøtte dit produkt og troværdighed:

“How-to” videoer

Den her form for videoer kan dække næsten alle vejlednings-oplysninger om dit brand, dit produkt eller måske mere specifikke emner, såsom hvordan du bruger dit produkt. At bruge videoer på den her måde vil også hjælpe dit salgsteam og kundeservice, da mange af de forespørgsler, som ofte ses her, nu er blevet besvaret på jeres hjemmeside. Spørg derfor ofte i salgsteamet eller kundeservice, hvilke spørgsmål, der dukker op og besvar dem. På den måde sparer du både dig og dine kunders tid og skaber samtidig øget tillid.

Hold det visuelt, nede på jorden og letforståeligt.

Kundeudtalelser

Udtalelser er en af de stærkeste typer videoer, du kan lave. Det skaber troværdighed for dit brand. 90% af forbrugere siger, at deres købsbeslutning ofte er påvirket af online anmeldelser – som vi også nævnte tidligere med produktanmeldelsesvideoerne. Tænk på kundeudtalelser som den mest visuelle og engagerede måde at fortælle om dit produkt, din ydelse, dig og din troværdighed.

Konklusion

Op af lommen – fortæl dit budskab – kør det autentisk. Du kan altså bare vise mere på en video, end du kan via et billede. Øget troværdighed = salg.

Del indlæg: