Webtilgængelighed (WCAG 2.1) handler om at give alle brugere en lige mulighed for at få en god brugeroplevelse, når de besøger din hjemmeside. Udover den gode brugeroplevelse, så hjælper webtilgængelighed også med:
15-20% af verdens befolkning har en form for handicap, der påvirker deres måde at navigere på internettet. Det kan vi ikke ignorere, når vi designer og udvikler digitale løsninger.
At gøre din hjemmeside webtilgængeligt betyder, at hjemmesiden skal kunne give alle besøgende en lige god mulighed for at få en god brugeroplevelse, uanset handicap eller hæmning.
Selvom du ikke er en offentlig instans – og det dermed ikke er et krav at have et website, der er webtilgængeligt.
Når vi snakker webtilgængelighed, så snakker vi god brugeroplevelse. Og når vi skaber den gode brugeroplevelse – for alle – så skal du på dit website bl.a. have fokus på:
Ved at have fokus på disse ting, når du designer og udvikler dit website, så er det også med til at give en bedre brugeroplevelse og hjælpe ham, der mangler en arm, hende, der har forstuvet sit håndled, den blinde, den døve eller den, der har fået en hjernerystelse.
Webtilgængelighed handler om at skabe en rød tråd mellem jeres eksisterende strategi og få den tilpasset i et nyt design. For at skabe den røde tråd kræver det viden, erfaring, brugertest og forskellige former for tilgængelighedsværktøjer. Det kan være en stor mundfuld at starte op med, men vi tilbyder rådgivning, samt implementering, så du kan komme i gang med at gøre din hjemmeside webtilgængeligt og give en god brugeroplevelse til alle dine besøgende.