4 forslag til gratis værktøjer til grafisk arbejde - Octokom

4 hjemmesider med gratis værktøjer, der kan lette dine grafiske opgaver

Visuelle elementer er et nødvendigt og stærkt element, når det handler om at videreformidle budskaber.

Men hvad sker der, hvis du ikke har det rigtige og nogle gange dyre software til at lave disse grafiske elementer? Eller du måske ikke har viden og erfaring indenfor området? Skal du så fortsat bruge syv lange og syv bredde på at opsætte dit grafik i Word?

Nej! Ikke mere! Der findes en løsning så du – trods at grafik ikke er din stærke side – stadig kan lave lækre visuelle elementer til dine platforme.

Her er mit bud på 4 hjemmesider, der kan lette dine grafiske opgaver – helt gratis:


Pexels

TIL BILLEDER

Pexels tilbyder gratis fotos og videoer taget af talentfulde foto- og videografer. På siden kan du søge efter bestemte ord og stemninger. Du kan også blot browse rundt efter hvad der trender lige nu.


Freepik

TIL GRAFIK

Freepik tilbyder gratis illustrationer, fotografier, ikoner, mockups og forskellige templates til f.eks. indbydelser mm.

Her kan du bl.a. søge efter grafik ud fra søgeord, eller farver. Derudover kan du filtrere alt efter hvilket format du ønsker – f.eks. vektorfiler. Altså filer, der kan skaleres op og ned uden det går ud over kvaliteten.


The Noun Project

TIL IKONER

Noun Project er en hjemmeside, hvor grafiske designere overalt i verden har oprettet og uploadet symboler og ikoner. Her kan du også søge efter forskellige søgeord. Og finder du et ikon, hvor du godt kan lide stilen, så er symbolerne også samlet i forskellige kataloger. På den måde er det nemt for dig at skabe en rød tråd og have ikoner i samme stil på dine platforme.


Canva

TIL SOCIALE MEDIER

På Canva kan du finde forskellige skabeloner til de forskellige sociale medie platforme. F.eks. Instagram posts eller Facebook bannere. Du kan også lave thumbnails til YouTube videoer. Alle de rigtige størrelser er allerede defineret på Canva og med en masse grafiske design templates og værktøjer, er der rig mulighed for at få inspiration finde din indre designer frem.


Opsummering

Jeg håber du kan bruge disse forskellige værktøjer og de kan lette nogle af dine grafiske opgaver. Hvis grafisk design ikke er ens primære arbejds– eller interesseområde, så kan det nogen gange være op af bakke, at tænke kreativt og få inspiration til grafikken rundt om på ens digitale platforme. Derfor kan det være rart med en hjælpende hånd (eller hjælpende hjemmesider i dette tilfælde) til hurtigt at skabe lækkert grafik i hverdagen.

Selvfølgelig er der forskel på at bruge disse ’template’ løsninger, frem for unik og skræddersyet grafisk design. Men uanset hvad, så fungerer det altså bedre, er nemmere og hurtigere end grafik lavet i Word!

Del indlæg: