Hvad mener brugere er det vigtigste på din hjemmeside? - Octokom

Hvad mener brugere er det vigtigste på din hjemmeside?

For størstedelen af alle virksomheder er hjemmesiden deres vigtigste værktøj, når de skal nå ud til nye kunder – og det er ofte her dine potentielle kunder, får det første indtryk af dig, din virksomhed og brand.

At have en hjemmeside alene, er dog ikke nok for at konvertere dine bruger til nye kunder. Det er lige så vigtigt, at din hjemmeside er designet til din målgruppe og tager højde for deres brugsadfærd, ellers risikerer du at miste deres interesse = ingen konvertering.

Et godt webdesign begynder altid med et relativt simpelt spørgsmål: “Hvad er den vigtigste handling jeg ønsker at de besøgende skal foretage, når de lander på min hjemmeside?


Her er lidt fakta om hvad dine besøgende synes din hjemmeside bør indeholde:

62% mener, at kontaktoplysninger og en eller flere kontaktformularer på din hjemmeside et must.

19% mener, at en blog er vigtig. Men for din virksomhed vil en blog altså ikke kun gavne dine kunder, men også din SEO på søgemaskinen (Google). Kæmpe win win.

31% mener, at en Om os-side er et vigtigt element for netop at lære din virksomhed at kende.

30% mener, at en aktiv profil på de sociale medier er tillidsvækkende. Derfor skal en integration mellem din hjemmeside og Facebook eller instagram (eller andet relevant socialt medie) gerne være synlig.

20% mener, at fremvisning af cases, kundeanmeldelser og kundeudtalelser er vigtigt.

26% mener, at det tydeligt skal stå, hvor din virksomhed er placeret med adresse.

28% mener, at Live chat er et vigtigt element på din virksomheds hjemmeside.

27% mener, at det er vigtigt, at det er originale billeder, grafik og videoer der bliver brugt til dine produkter, medarbejdere eller stemningsbilleder.

10% mener, at nyhedsbrev er et must på en virksomheds hjemmeside.


”Men Jesper, skal jeg så blot begrænse min hjemmeside til disse 9 elementer?”

Selvfølgelig ikke.

Alt afhængig af din branche og forretningsbehov er der en lange række andre designintegrationer- og elementer, der bør betragtes som en prioritet.

I sidste ende er det vigtigt, at fortsætte med at teste dit webdesign over tid for at sikre, at det fortsat lever op til dine brugers adfærdsmønstre.

Del indlæg: