Guide - gode råd til at arbejde hjemmefra - Octokom

Guide – gode råd til at arbejde hjemmefra

Grundet Corona er mange af os tvunget til at arbejde hjemmefra disse uger. Det kan være svært at holde fokus og bevare arbejdsflowet. Vi har samlet en række punkter, som gør det nemmere for os at holde en fornuftig arbejdsdag – måske det kan inspirere dig? 

Indret en arbejdsstation

En god måde at holde arbejde og fritid adskilt – selvom dit arbejde nu er rykket hjem i huset – er at indrette en arbejdsstation. Det behøver ikke være et stort, aflukket sted. Blot et bord, der er behageligt at sidde ved og hvor der er plads til din computer – og en kop kaffe. Når du sidder ved stationen, så arbejdes der og når stedet forlades, så holder du fri.

Som ses på videoen, så er min hund også ret glad for min hjemmestation 

Se dine kollegaer

Hvis ikke man skal møde op på et kontor eller andet, så kan det være svært at komme ud af den varme dyne om morgenen, og det er svært at få en fast rytme. For at bevare den faste rytme og komme ind i en god rutine holder vi morgenmøde hver morgen kl. 8.30. Det foregår over zoom.us, hvor vi kan se hinanden, dele skærme, samt tegne på virtuelle whiteboards. Det fungerer rigtig godt for os, at det ikke blot er en samtale over telefonen, men at vi rent faktisk ser hinanden og på den måde omgås med nogle mennesker, uden rigtig at omgås (for man kan altså hurtigt blive skør af at sidde derhjemme og bare at snakke med sig selv og sin hund). Med det her møde er vi ligesom oppe og dagen er i gang! 

Bevar overblikket – strukturer din dag

Når vi så har det her morgenmøde, så gennemgår vi også dagen. Hvad der skal nås, hvor langt hver enkelt er, samt hvor vi står. Det bruger vi Favro til. På den måde har vi et overblik og en checkliste over de forskellige projekter, samt hvem der står for hvad. Når en opgave er løst krydses den blot af – og vi ved jo alle hvor tilfredsstillende det er, at kunne sætte flueben foran en checkliste ?

Hold pauser

Det er faktisk overraskende let at glemme, at man skal spise frokost eller holde pauser, når først man sidder foran computeren og arbejder hjemmefra. Derfor kan det være en god idé at lægge nogle faste pauser ind i dagligdagen. Herhjemme holder jeg en fast pause og går væk fra computeren kl 13. Her laver jeg enten en halv times hjemmetræning, eller en gåtur med hunden i skoven efterfulgt af en frokost. Det er så dejligt at få rørt sig lidt, nu hvor man sidder foran skærmen det meste af dagen og ikke rigtig har mulighed for at gå ud og lave de vilde ting. Der findes et hav af hurtige hjemmetræningsprogrammer på Youtube, så det er bare at prøve og hoppe ud i det ?

Snacks

Nu ved jeg godt jeg lige nævnte det med træningen og det er selvfølgelig også vigtigt. Men det allervigtigste er faktisk at have snacks klar til dagen. Det gør det altså bare det hele lidt nemmere (og sjovere).

Masser’ af kommunikation

Vi kommunikerer en masse med hinanden i løbet af dagen. Det er ikke blot til vores morgenmøde at vi snakker sammen, men også løbende over slack. Det hjælper os til ikke at komme af sporet, hvis nu vi mangler noget fra en anden kollega, har spørgsmål eller mangler feedback.

Det er ikke nødvendigvis let, at arbejde hjemmefra – specielt ikke, hvis man er slet ikke er vant til det. Men med redskaber og programmer tilpasset dig og din virksomheds arbejdsflow – og alle de gode snacks – så skal vi nok komme igennem dagene ?

Del indlæg: