Sådan undgår du indholdstyveri i WordPress - Octokom

Sådan besværliggører du folk i at kopiere dine ting i WordPress

Vi blev kontaktet af en, som oplevede at indholdet på hendes WordPress hjemmeside blev kopieret og taget af andre.

Hun ville derfor gerne gøre det umuligt – eller i hvert fald mere besværligt – for besøgende, direkte at kopiere indholdet fra hendes hjemmeside. Det er selvfølgelig også super træls at blive kopieret direkte – især når man har brugt tid, og i nogle tilfælde penge, på at få skabt noget godt og unikt indhold.

Det er ikke muligt – af metoder jeg personligt kender til – at gøre det direkte umuligt, at kopiere indhold, men man kan dog altid gøre det lidt mere besværligt ?

Det er dog vigtigt at pointere, at for folk med nogen teknisk snilde, vil stadig kunne undersøge elementer eller åbne kildekoden, og derfra kopiere indholdet. Med det i mente kommer her to metoder, hvorpå du kan besværliggøre folk i at kopiere din hjemmesides indhold.

METODE 1: Undgå kopiering af tekst med CSS

Denne metode er den mere simple af slagsen. Det eneste du har behov for at kunne er, at sætte CSS ind på dit site.

Det eneste du skal gøre, er at sætte følgende CSS ind på din side. Det fortæller dine besøgendes browser, at man ikke kan markere teksten på din side.

* {
-webkit-touch-callout: none;
-webkit-user-select: none;
-khtml-user-select: none;
-moz-user-select: none;
-ms-user-select: none;
user-select: none;
}

Ovenstående vil virke i de fleste browsere, dog skal du lige være obs på, at det kan konflikte med dine kontaktformularer. Du vil dog kunne redigere lidt i CSS’en og tillade det for din(e) formular ved at skrive:

.din_formular_class input {
-webkit-touch-callout: auto;
-webkit-user-select: auto;
-khtml-user-select: auto;
-moz-user-select: auto;
-ms-user-select: auto;
user-select: auto;
}

Vigtigt at du placerer ovenstående under den generelle regel, da den ellers vil blive overskrevet.


METODE 2: Besværliggør kopiering ved brug af plugin

Til denne metode bruger vi et plugin, der blandt andet deaktiverer markering af tekst, højre klik, kopiering af billeder mm.

Først skal du hente pluginnet WP Content Copy Protection & No Right Click, hvis du er i tvivl om hvordan du installere et plugin i WordPress, kan du læse mere om det her.

Når du har installeret pluginnet vil det virke med det samme. Det vil ikke være nødvendigt at gøre noget selv. Der findes et område med indstillinger til pluginnet, som du kan tilgå fra dit kontrolpanel, ved at trykke på det nye menupunkt “Copy Protection”, de har også en PRO udgave med flere features, hvis man vil besværliggøre det endnu mere.


Konklusion

Det er bestemt muligt at besværliggøre folk i at kopiere indholdet på din hjemmeside, men er det arbejdet værd? Det er ikke til at sige. Hvis personen, der vil tage dit indhold, har lidt teknisk snilde vil man altid kunne finde frem til at kopiere dit indhold, bare ved at kigge i dit sites kilde kode.

Det er heller ikke alle, der kopiere fra din side for at ”låne” dit indhold direkte til deres egen side. Det kan være de finder det inspirerende, eller måske vil bruge dit indhold til at bevise en pointe i en debat eller lignende ? Der kan i hvert fald være mange grunde til at folk kopierer indhold.

Vi vil ikke anbefale, at du besværliggører at folk kan kopiere indhold fra din side, med mindre du virkelig ser det som en nødvendighed. Det kan i de fleste tilfælde bedre betale sig at bruge tredjeparts-ydelser som f.eks. WhoCopiedMe, som kan hjælpe dig med at monitorere dit indhold – et plus er, at det er gratis ?