Det tomme plugin: Sådan samler du din kode ét sted - Octokom

Det tomme plugin: Sådan samler du din kode ét sted

Efter der er blevet skrevet flere indlæg, som indeholder kode, er vi blevet spurgt om hvor det giver bedst mening, at indsætte den givne kode. I guiden vedr. ændring af valuta i WooCommerce, lavede jeg et plugin dertil. Det kunne reelt have været et tomt plugin, hvor man så selv indsætter koden. Da der fremadrettet nok kommer flere kode-stykker, vil man potentielt kunne ende med en lang liste af plugins, som alle indeholder en lille stump kode. Det er der i og for sig intet galt med (så længe det er simple kode-stykker), men jeg blev spurgt om man ikke kunne lave det hele i ét plugin – og det kan man selvfølgelig godt! Det har jeg skrevet lidt om heri.

Standard vs. brugerdefineret plugin

Først og fremmest vil jeg selvfølgelig gerne slå fast, at man også bare kan tilføje kode-stykkerne i bunden af sit tema (helst child-theme selvfølgelig) functions.php, men skifter man tema – og er lidt for hurtig på aftrækkeren – og sletter det gamle tema, så er alle funktionerne i functions.php væk. Derfor holder jeg mig personligt til et brugerdefineret plugin, som reelt er ligeglad med hvilket tema der bruges på siden.

Det tomme plugin

Som udgangspunkt indeholder det tomme plugin intet. Det er udelukkende et redskab, så du kan indsætte php-kode på dit website og holde det samlet i ét plugin, frem for en liste af plugins for hver funktion.

Jeg har valgt at kalde pluginnet “Mine funktioner” og indeholder kun følgende (for nu og indtil du fylder på):

<?php
/*
Plugin Name: Mine funktioner
Plugin URI: https://octokom.dk/
Description: Det her er som udgangspunkt bare et tomt plugin
Author: Theis Soelberg
Author URI: https://octokom.dk/
Version: 1.0.0
*/

For at tilføje din kode, skal du egentlig bare ind under “Plugins > Plugin editor”, i toppen i højre side, vil du se et dropdown-menu, hvor du vælger pluginnet “Mine funktioner” og deri kan du indsætte din kode på nederste linje. Kan du ikke finde “plugin editor” kan det tænkes at du har skjult den gennem din wp-config, så for at tilføje kode, vil du skulle igennem din FTP eller filemanager på serveren.

Download pluginnet her